BBA Business Ethics December 2011 Solved Question Paper With Answers

BBA Business Ethics December 2011 Solved Question Paper With Answers : Business Ethics Book Code 107 Previous Year Mock Papers for Self Assessment Examination Questions Solved Papers With Answers.

Like our Facebook Page

BBA 1st 2nd 3rd Year Study Material Notes

EXAMINATION PAPERS (BBA Notes)

B.B.A. Examination, Dec. 2011

Business Ethics

[BBA-1 07 (N)]

Time : Three Hours]

[Maximum Marks: 75

Note : Attempt all the sections as per instructions.

Section-A

(Very Short Answer Questions)

Note Attempt all five questions. Each question carries 3 marks. Very short answer is required not exceeding 75 words. (3 X 5 15)

1. What is business ethics?

Ans. Refer to U-I, Sec-A, Q. 2.

2. Explain the term work life.

Ans. Refer to U-lI, Sec-A, Q.8.

3. Define organizational culture.

Ans. Refer to U-Ill, Sec-A, Q. 8.

4. Describe wealth management.

Ans. Refer to U-Il, Sec-A, Q. 8.

5. Explain the concept of corporate social responsibility.

Ans. Refer to U-V, Sec-A, Q. 12.

Section-B

(Short Answer Questions)

Note: Attempt any two questions out of the following three questions. Each question carries 7.5 mar Short Answer is required not exceeding 200 words. (7.5 X 2 =15)

6. Write a note on evolving ethical values.

Ans. Refer to U-I, Sec-C, Q. 2.

7. Explain Indian ethos for work life.

Ans. Refer to U-Il, Sec-B, Q. 3.

8. What is social audit? How is it done and why?

Ans. Refer to U-V, Sec-B, Q. 8.

Section-C

(Detailed Answer Questions)

Note Attempt any three questions out of the following five questions. Each question carries 15 marks. Detailed answer is required. (15 X 3 45)

9. Is business ethics necessary? Comment and also give the arguments against business ethics.

Ans. Refer to li-I, Sec-B, Q. 2, 6.

10. What is code of ethics 7 Discuss business code of ethics.

Ans. Refer to U-Ill, Sec-B, Q. 4(a).

11. What do you mean by corporate mission statement? How is the mission statement helpful in corporate excellence?

Ans. Refer to U-Ill, Sec-B, Q. 5, Sec-C, Q. 3.

12. Write a detailed note WEon philosophy of trusteeship.

Ans. Refer to U-IV, Sec-C, Q. 5.

13. What do you mean by corporate social responsibility? Discuss the social responsibility of business with respect to different stakeholders.

Ans. Refer to U-V, Sec-B, Q. 1.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *