BBA Business Ethics December 2012 Solved Question Paper With Answers

BBA Business Ethics December 2012 Solved Question Paper With Answers : BBA Previous Year Exam Mock Test Questions With Answers Papers Solved Sample Model Papers in English.

Like our Facebook Page

BBA 1st 2nd 3rd Year Study Material Notes

B.B.A. Examination, Dec. 2012

Business Ethics

[BBA-107 (N)

Time: Three Hours]

[Maximum Marks: 75

Note: Attempt all the sections as per instructions.

Section-A

(Very Short Answer Questions) (3 x 5=15)

Note: Attempt all five questions. Each question carries three marks. Very short answer is required not exceeding 75 words.

1. Explain the concept of business ethics.

Ans. Refer to U-I, Sec-A, Q.2.

2. What do you mean by Indian philosophy of work life?

Ans. Refer to U-Il, Sec-A, Q.2.

3. Define corporate excellence.

Ans. Refer to U-Ill, Sec-C, Q.2.

4. What is philosophy of trusteeship?

Ans. Refer to U-IV, Sec-C, Q.5.

5. What is social responsibility of business?

Ans. Refer to U-V. Sec-B, Q.1.

Section-B

(Short Answer Questions)

Note: Attempt any two questions out of the following three questions. Each question carries 7.5 marks. Short answer is required, not exceeding 200 words. (7.5 x 2 15)

6. Explain Indian values for the worplace.

Ans. Refer to U-Il, Sec-A, Q.9.

7. Explain arguments against business ethics.

Ans. Refer to U-I, Sec-B, Q.6.

8. What is Gandhian philosophy of wealth management?

Ans. Refer to U-IV, Sec-B, Q.1.

Section-C

(Detailed Answer Questions)

Note: Attempt any three questions out of the following five questions. Each question carries 15 marks. Detailed answer is repaired. (15 x 3 = 45)

9. What are the different approaches to studying business ethics?

Ans. Refer to U-I, Sec-B, Q. 2.

10. Discuss the workilfe in Indian philosophy and also its evolving ethical values.

Ans. Refer to U-Il, Sec-B, Q.6.

11. Which factors are responsible for poor work culture? What steps should be taken to improve work culture?

Ans. Refer to U-Il, Sec-B, Q.2, Sec-A, Q.3.

12. Write a detailed note on Gandhiji’s seven greatest social sins.

Ans. Refer to U-IV, Sec-C, Q.1.

13. What is organizational culture? What are its functions?

Ans. Refertto U-Ill, Sec-B, Q.1O.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *