M Com 2nd Year International Marketing Mock Test Paper Question Answer

M Com 2nd Year International Marketing Mock Test  Paper Question Answer

401. The use of price points for reference to different levels of quality for a company’s related products is typical of which product-mix strategy? 

(a) Optional product pricing 

(b) Captive product pricing 

(c) By-product pricing

(d) Product line pricing 

Ans. (d) Product line pricing 

402. Product mix means

(a) Distribution of difference products by the institution 

(b) Satisfying the customers 

(C) Supplying the products as required by the customers

(d) None of the above

Ans.(a) Distribution of difference products by the institution

403. What are the advantages of Brand name?

(a) Advantages to produces/manufactures 

(b) Advantages to middlemen 

(c) Advantages to customers

(d) All of these 

Ans. (d) All of these 

404. ……… is a bilateral trade agreement between two nations, under which a nation imports from another country on the condition that other country will import product of same value from the first country. 

(a) Counter trade

(b) Buy-back 

(c) Counter purchase

(d) Counter-sell 

Ans. (a) Counter trade 

405. Which of the following is the characteristic of good brand?

(a) Presenting the imaged the product 

(b) Clean and clear 

(c) Explaining the advantages of the produce 

(d) All of these

Ans. (d) All of these 

M Com 2nd Year International Marketing Mock Test  Paper Question Answer
M Com 2nd Year International Marketing Mock Test Paper Question Answer

406. From which country Indian import are more?

(a) America 

(b) China 

© France 

(d) Japan

Ans. (b) China 

407. Which of the following is the payment method in international market?

(b) Open recording 

(a) Letter of credit

(d) All of these 

(c) Bill of exchange 

Ans. (d). All of these

408. . ..is setting the price steps between various products in a product line based on cost differences between the products, customer evaluation’s of different features, and competitor’s prices. 

(a) Optional product pricing 

(b) Captive product pricing

(c) Product line pricing                                         

(d) By product pricing

 Ans.(c) Product line pricing

409. On which factor the principle of product life-cycle depends? 

(a) Demand

(b) Technique 

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these 

Ans.(c) Both (a) and (b) 

410. Which middlemen normally works in under developed countries

(a) Export Trading Company 

(b) Trading Agency 

(c) Export distributors

(d) None of these 

Ans. (b) Trading Agency 

411. Which were the 1st countries for exporting goods by India?

(a) England, India, Russia, China 

(b) Britain, India, Yunnan, Pakistan 

(c) America, Russia, France 

(d) China, Rome and other countries of eastern and western Europe 

Ans. (d) China, Rome and other countries of eastern and western Europe 

412. A Marketing Survey is required for

(a) Deciding Marketing Strategies 

(b) Deciding Product Strategies 

(c) Deciding Pricing Strategies 

(d) All of these

Ans. (d) All of these 

413. The word O.G.L. (Open General Licence) is related with

(a) For export of Heavy Industry

(b) For Import Small Scale Goods

(c) For Import of Capital Goods 

(d) All of these 

Ans.(a) For export of Heavy Industry 

414. Relationship marketing relates to

(a) Single purchase

(b) Dual purchase

(c) Repetitive purchase 

(d) All of these

Ans. (c) Repetitive purchase 

415. Balance of payment includes

(a) Visible trade

(b) Non-visible trade 

(c) Loans

(d) All of these 

Ans. (d) All of these 

416. Foreign market related factor come under which type of environment? 

(a) Internal Environment

(b) External Environment 

(c) (a) and (b) both are true 

(d) (a) and (b) both are false

Ans. (b) External Environment 

417. Assertion A : Why may some consumers of a service be dissatisfied even though the supplier offers a relatively high standard of service. Reason R: Because the consumer had a lower level of expectations. 

(a) Both A and R are true and R is the correct explanation of A

(b) Both A and Rare true, but R is not the correct explanation 

(c) A is true but R, is false. 

(d) A is false but R is true. 

Ans. (d) A is false but R is true.

418. “Gallup and Robinson Test” is related to?

(a) London Inter Bank After Rate 

(b) London International Bank 

(c) London Investment Bank 

(d) None of these

Ans. (a) London Inter Bank After Rate 

419. Included in the list of elements of purchase behaviour is/are

(a) Product selection

(b) Brand selection 

(c) Middlemen selection

(d) All of these 

Ans. (d) All of these 

420. Which of the following is not the part of external international marketing Environment

(a) Political 

(b) Legal 

(c) Product 

(d) Socio-culture 

Ans.(c) Product 

421. In which of the following condition the customer becomes conceives about the prices of the product?

(a). If the product is extraordinary A . 

(b) If the merits of the products have no alternative

(c) If the customer is more conscious about the option 

(d) There is heavy demand of the product

Ans.(c) If the customer is more conscious about the option 

422. A form of tax which is levied on the value of each of the processes carried out by a business called-

(a) Tariff 

(b) Vat

(c) Duty 

(d) Sales Tax 

Ans. (b) vat

423………. is a philosophy holding that a company’s marketing should support the best long-run performance of marketing system. 

(a) Enlightened marketing

(b) Myopic marketing 

(c) Fundamental marketing 

(d) Connectional marketing

Ans.(a) Enlightened marketing 

424. To which of the following relates the term ‘Traditionally related”?

(a) Promoter 

(b) Director 

(c) Majority 

(d) Outsider

Ans. (d) Outsider 

425. The quality of the product can be improved by

(a) New technique

(b) Traditional technique 

(c) Price

(d) None of these 

Ans.(a) New technique 

426. Cost analysis includes

(a) Product Cost

(b) Distribution Cost

© Marketing Expenditure 

(d) None of these

Ans. (d) None of these 

427. Included in the list of importance of international trade is

(a) Informing about new product 

(b) Creating the new demand 

(c) Maintain the customers

(d) All of these 

Ans. (d) All of these

428. The result of long discussion at Ur quay was establishment of-

(a) GATT 

(b) World Trade Organisation

(c) International Money fund-

(d) World Bank

Ans. World Trade Organisation.

429. Which of the following is not the type of considered price determination system? 

(a) Consumer segment pricing 

(b) Free on Board Price 

(c) Time pricing 

(d) Skimming pricing

Ans. (b) Free on Board Price 

430. Trade mark is not

(a) Sign 

(b) Design 

(c) Word 

(d) Product presentation and decoration

Ans. (d) Product presentation and decoration 

Tagged with: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*