BBA Business Ethics December 2013 Solved Question Paper With Answers

BBA Business Ethics December 2013 Solved Question Paper With Answers : BBA Business Ethics Book Code 107 Previous Year Most Important Notes Mock Test Questions With Answer Papers in English.

BBA Business Ethics December 2013 Solved Question Paper With Answers

B.B.A. Examination, Dec. 2013

Business Ethics

[(BBA4OT (N))]

Time: Three Hours] [Maximum Marks: 75

Note Attempt all the secflons as per instructions.

Section-A

(Very Short Answer Questions)

Note: Attempt all five questions. Each question carries three marks. Very short answer is required not exceeding 75 words. (3 x5 = 15)

1. Explain the concept of business ethics.

Ans. Refer to Li-I, Sec-A, Q.2.

2. Describe work-balance life.

Ans. Refer to U-Il, Sec-B, Q.5.

3. Explain the term TQM.

Ans. Refer to U-Ill, Sec-B, Q.21.

4. What is philosophy of trusteeship?

Ans. Refer to U-RI, Sec-C, Q.5.

5. Describe social audit.

Ans. Refer to U-SI, Sec-AQ;t3.

6. Discuss the nature of Bushies Ethics.

Ans. Refer to U-I, Sec-C, Q.3.

Section-B

(Short Answer Questions)

Note Attempt any two questions out of the following three questions. Each question carries 7.5 marks. Short answer is required, not exceeding 200 words. (7.5 x 2 = 15)

7. Discuss the relationship between ethics and corporate excellence.

Ans. Refer to U-Ill, Sec-B, Q.3.

8. Explain the importance of social audit in present era.

Ans. Refer to U-V, Sec-B, Q.8.

9. Explain in detail the Indian values for the work place.

Ans. Refer to U-Il, Sec-C, Q. 5.

Section-C

(Detailed Answer Questions)

Note: Attempt any three questions out of the following five questions. Each question carries 15 marks. Detailed answer is repaired. (15 x 3 45)

10. What is organisation culture? Discuss how it can build ethical values in the organisation.

Ans. Refer to U-Ill, Sec-B, Q.6, 9.

11. (a) Corporate mission statement.

Ans. Refer to li-Ill, Sec-B, Q.5.

(b) Code of Ethics.

Ans. Refer to U-Ill, Sec-B, Q.4.(a)

12. Describe the Gandhiji’s seven greatest social sins.

Ans. Refer to IJ-IV, Sec-C, Q.1.

13. Explain why is it important for a comporate to work as social responsible entity.

Ans. Refert to U-V. Sec-B, Q.1, 13.

ūü§ě Don‚Äôt miss these Notes!

We don’t spam! Read more in our privacy policy

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *